بلوغ دختران و وظیفه ی مادران
در دوران نوجوانی ذهن انسان همانند سیستم بدن دستخوش تغییرات سریع میشود.
پدر و مادرها نه تنها ناگزیر از انطباق با شرایط جسمانی تازه نوجوانانشان هستند بلکه در عین حال لازم است از تغییرات روانی دنیای نوجوانان نیز آگاه باشند.
نوجوان دختر و پسر هر کدام مسائل خاص مخصوص به جنسیت خود را دارند و اصلا تفاوت ها ی این دو جنس در این سنین بسیار مشهود می شود. پس پدر ومادر با توجه به اینکه نوجوان شان دختر است یا پسر ، وظایف متفاوتی دارند . در این مقاله ما بیشتر راجع به دختران صحبت می کنیم و تاثیر ارتباط مثبت و موثر مادر با دختر در این سنین.
بیان اینکه نوجوانان اغلب به پیامد کارهایشان نمیاندیشند ، مگر آنکه دچارش شوند ، بیمقدار شمردن دوران نوجوانی نیست، تنها آگاهی از واقعیت آن است و به همین دلیل نوجوانان به پدران، مادران و بزرگسالان مسئول نیازمندند تا هدایتشان کنند. نوجوانان فکر میکنند انسان از اشتباهات خود زندگی را میآموزد و حق با آنهاست.همه ما از خطاهایمان درس عبرت میگیریم اما پارهای از خطاها بسیار گران تمام میشود.
آنها به وسیله ارتباط با پدر و مادر خود و رهبران جوان یا دیگر نوجوانانی که مورد تحسین و احترامشان هستند با رفتارهای مخاطرهآمیز آشنا میشوند.فردی که راههای بهتری را برای بیان احساسات خود به نوجوانان میآموزد و صمیمانه به آنان علاقهمند است میتواند برایشان الگو و سرمشق خوبی باشد. نوجوان با دیدن الگوی مورد تحسین خود که همواره درصدد ایجاد اهدافی برای آینده است، برای خود هدفهایی تعیین میکند و برای تحقق آنها میکوشد.
فردی که راههای بهتری را برای بیان احساسات خود به نوجوانان میآموزد و صمیمانه به آنان علاقهمند است میتواند برایشان الگو و سرمشق خوبی باشد.
شاید زمانی که دختری نوجوان به مادرش میگوید ، شما درک نمیکنید ، حق با او باشد. دختر نوجوان همه چیز را از نگاه خود میبیند و گهگاه مادر با پافشاری و سماجت میخواهد دریابد که افکار دخترش از کجا سرچشمه گرفته است. نوجوانان تصور میکنند در مرکز هستی قرار گرفتهاند و دنیا به تماشای آنها ایستاده است.
اگر مادری به فرزندش اعتماد دارد و این اعتماد و باور خود را با عشق و محبت به گوش نوجوان خود برساند توافق نداشتنشان به دشمنی و اجتناب از همدیگر منجر نمی شود .از راه ایجاد ارتباط است که دختری نوجوان به دیدگاههای دیگر پی میبرد و نگرش خود را تقویت میکند. اگر مادری به فرزندش اعتماد دارد و این اعتماد و باور خود را با عشق و محبت به گوش نوجوان خود برساند توافق نداشتنشان به دشمنی و اجتناب از همدیگر منجر نمی شود ، مادران و فرزندان درصدد حل اختلاف خود برمیآیند ، گفتوگو قطع نمیشود و صدای هیچ کدام بالا نمیرود ، آنان با آرامش به حرفهای همدیگر گوش میدهند و مادر از دیدگاههای متضاد نوجوانش دچار ترس نخواهد شد.
یکی از روشهایی که مادر برای کاستن از خودمحوری دخترش میتواند به کارگیرد استفاده از همدلی و همدردی است. با آموزش پذیرفتن دیدگاههای دیگران شدت خودمحوری در آنان کاهش مییابد. یکی از روشهایی که مادر برای کاستن از خودمحوری دخترش میتواند به کارگیرد استفاده از همدلی و همدردی است. دختری میگوید: دلم میخواست فریاد بکشم و به مادرم بگویم که کمی هم با من همدردی کن و همیشه از دیگران طرفداری نکن. این آرزوی هر دختری است که مادرش آزادانه و به راحتی در مورد هر مسئلهای با او درددل کند اما نوجوان میخواهد مادرش از یاد نبرد که مسائل بزرگسالان ممکن است بیش از طاقت او باشد. نوجوانان خواهان آن هستند که مادرانشان با آنان صادق باشند و تنها در مورد پارهای از مسائل و نه همه آنها حرف بزنند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محمدحسین ( دوشنبه 89/2/13 :: ساعت 8:45 صبح )